Naprapat och lärorik muskellära om kroppen

Naprapater arbetar med kroppen när man har problem med muskler och leder. Naprapati används för att behandla, förebygga och rehabilitera besvär som uppstår genom ansträngning, felställningar eller överbelastningar. En naprapat har en fyraårig högskoleutbildning och kan allt om muskler, leder, skelett och nervsystem.

Fördelen med att besöka en naprapat

Många gånger när man har muskulära besvär som inte går över trots vanlig, traditionell behandling av vila och medicin, kan det vara värt att besöka en naprapat. Många menar på att det är bättre att besöka en naprapat då det händer att man i primärvården ibland inte går till roten av problemet. En naprapat kan se och utreda grunden till smärtan. Man kan även få bra och smarta tips från naprapaten om vad man ska tänka på vid rörelser och belastning. Det är dock viktigt att man väljer naprapat med omsorg och gärna ser till tidigare omdömen med nöjda patienter. Manuell terapi, oavsett utbildningsnivå, är ett mycket stort ansvar och livsviktigt att det utförs korrekt. Naprapaten går noga igenom sjukdomshistorien och kan eventuellt finna grunden till smärtan. Om diagnosen är tydlig ger naprapaten en manuell terapi i form av sträckning, justering, punktterapi och viss massage. Hos en naprapat kan man känna sig trygg då en naprapat har en gedigen fyraårig utbildning via Naprapathögskolan. När man tagit ett beslut om att gå till en naprapat har man investerat i sig själv och det egna välmåendet. Att ta hand om sig själv kan även innebära att köpa härliga produkter för hud, hår eller smink. Är man extra mån om djur och natur kan man med stor fördel köpa underbara produkter från Maria Nila, vars produkter är helt veganska och så kallade cruelty free. Produkterna är inte testade på djur med plågsamma djurtester och man får ett stort utbud att välja på!

Muskellära och kroppens anatomi

Det finns över 600 muskler i kroppen med olika funktioner och utseende. En naprapat kan direkt se om ett besvär handlar om en inflammation eller till exempel en skada eller bristning av en muskel. Alla naprapatbehandlingar går inte att utföra beroende på skada. Om så är fallet kan naprapaten remittera vidare till annan expertis inom vården. Det finns bra tips på

hur man tar hand om sina muskler på bästa sätt och vilka typer av muskler vi har i kroppen. När vi tränar hårt finns det en viktig faktor som inte alla tänker på. Man har genom forskning sett att återhämtning bygger starkare muskler och bidrar till bättre syretillförsel. Något som vi alla kan bli bättre på är att stretcha och sträcka på oss. Våra kroppar är skapade för rörelse och så länge vi är i en balans mellan vila och träning, bidrar detta till en hälsosam livsstil.

Leave a Reply

mts_schema