Spring rätt och minska risken för skador

Naprapater brukar få fullt upp på vårkanten med skadade löpare, vilket helt enkelt är ett säkert vårtecken. Det finns en rad olika saker som kan göra att du drabbas av en skada. Om du är en ovan löpare kan det vara en bra idé att böra springa på löpband för att undvika att bli skadad. Om du springer på att löpband kan du förbättra din löpteknik genom att se dig själv i en spegel. Men du kan också på ett lättare sätt filma dig själv när du springer. Det är många coacher och naprapater som använder löpband för att analysera löpteknik. Du riskerar heller inte att trampa snett på en rot eller liknande om du springer på ett löpband. Om du vill springa ute också är det perfekt att kombinera löpband och löpning ute.

Undvik skador

Det är olika saker som kan ligga bakom att du drabbas av en skada. Det kan vara överbelastning, dålig rörlighet, dålig teknik eller svag muskulatur. Om du får ont någonstans är det viktigt att du lyssnar på kroppen och inte kör på som vanligt. Ju tidigare du tar hand om problemet desto bättre. För att undvika att bli skadad ska du jobba med att stärka dina svagheter. Om du vill springa långt ska du satsa på rörlighet och styrka. Ett annat fel som många gör som leder till skador är att de går alldeles för hårt fram. Det är viktigt att ge musklerna en chans att hinna anpassa sig efter den nya belastningen.

Ta hjälp att stärka kroppen

Om du får en skada är det bra att du vilar så att du ger kroppen möjlighet att återhämta sig och reparera skadan. Skadan är ofta ett symptom på något bakomliggande problem. Det bakomliggande problemet kan vara allt från svaga muskler till felaktig teknik. För att stärka upp din kropp och bli rörligare och stabilare kan det vara en bra idé att ta hjälp av en naprapat. Om du har en skada kan du också ta hjälp av en naprapat. Naprapaten kan hjälpa dig att lokalisera det bakomliggande problemet.

Tips för att bygga upp kroppen

När du ska börja löpträna är det viktigt att du avsätter tid i kalendern för rörlighet och styrketräning, det är lika viktig träning som själva löpningen. Du slipper inte undan knäböj bara för du valt löpning. När du ska springa är det bra om du verkligen lägger tid på att värma upp kroppen. Du kan köra lite dynamisk stretch och stabilitet efter uppvärmningen innan själva passet. Efter löpturen kan du göra några rörlighetsövningar. Var lyhörd på vad kroppen förmedlar.

Leave a Reply

mts_schema